Amiről a Sör Klubban beszélünk

Csepel Sör Klub

Csepel Sör Klub

Nagyon spíler!

2018. november 09. - GabeTR

A mostani BL meccsek miatt kicsit felbasztam az agyam. Egyrészt kikapott a Juve, nagyon bosszantó módon, másrészt a közvetítések megint felszínre hozták bennem a csepeli suttyót.

Csapjunk a közepébe! A történet onnan indul, hogy Andi bácsi jó rozsomák (torkos borz, latin neve: Gulo gulo) módjára igyekezett minden fellelhető és hazánkban népszerű labdarúgó liga közvetítési jogait magához ragadni. Az okokat, a pénzügyi hátteret manapság egyes körökben nem illik firtatni... Tette mindezt úgy, hogy sem infrastruktúra, sem előzetes megállapodások a tévés kábelszolgáltatókkal, de még valószínűleg szándéknyilatkozatok sem köttettek az ügyben az induló új sport csatornákról és azok anyagi feltételeiről. Sikerült is a spanyol ligát és a BL-t a SportTV-től az olasz ligát a Digi Sport elől elhappolnia. Tervezetten plusz 2 csatorna szolgálta volna ki ezeket az eseményeket Spíler (Nemzeti Szittya Sport TV) 2 és 3 néven. A sors és az olasz mentalitás fintoraként az olasz liga közvetítési jogait újra kellett versenyeztetni és a Digi már résen volt, valószínűleg a Spíler sem tepert annyira látva a különböző problémákat.

Kis matek: ha adva vannak az adott ligák top és legnépszerűbb csapatai (Reál Madrid, Barcelona, Juventus, Milan), mellettük a kevésbé népszerű, de sokszor remek meccseket játszó kisebbek (Atletico, Sevilla, Roma, Napoli), hogyan a repedt rettenetben gondolja azt valaki ép ésszel, hogy ha ezek a csapatok a hétvége esti idősávjában játszanak uram bocsá' nem egymással, akkor sikerülhet a meccseket normális időben 2 csatornába belegyömöszölni??? Időnként még 1 (!) ligával is meggyűlt a baja valamelyik sport tv-nek. Akkor még nem beszéltünk a fanatikusok által ínyenc módjára habzsolt Leganes - Hueska vagy Frosinone - Empoli mecsekről. Nem hinném, hogy a Spílernél csupa címeres ökör dolgozik, valószínűleg ők is tisztában vannak vele, hogy ez így kurva gáz lenne, de a Főnöknek kell és kész. Ki nem szarja le, hogy egy idióta futball szurkoló mit akar?

Az is egy érdekes kérdés, hogy ki gondolta azt, hogy a magyar piac kb. 70%-át lefedő UPC és Digi majd felállva fog tapsolni azért, hogy ami már zsebben volt, azért komoly pénzeket fizessen a közeljövőben? Egyes hírek szerint a Spíler 250 Ft-ot kért az új csatornákért. Mégis mi volt a gondolat, majd a szolgáltató árat emel és majd mi kifizetjük? Ez akciós árat számolva a hipermarketben 16 db Steffl... Vagy a mostanság olyan divatos kifejezéssel élve lenyeli a szolgáltató? Arról nem is szólva, hogy mindkét csatorna ordas módon - majdnem teljesen - meg lett szopatva azzal a tervvel, hogy az UPC-nél vezető sportcsatornától (Sport 1-2) elkerül a lelkes hazai szurkolótáborral rendelkező La Liga és a Bajnokok Ligája, a Digi sportcsatornájától pedig a Ronaldo érkezésével ismét népszerű Serie A. Ezzel nagyjából minden valamire való bajnokság a Spíleré lenne, hiszen a francia, portugál, török bajnokság láttán nem mindenkinek indul el a nyálelválasztása. Ja igen, a német bajnokság már a Sport1-en látható. Aztán ennyi. Szép terv! Így egyik szolgáltató sem borul senki nyakába, ha valaki a zsebében turkál, van olyan világ, ahol ezt nem szeretik.

Kicsit azt is furcsállom, hogy egyes emberek a szolgáltatót szidják a kialakult helyzetért. Nem szentek, mindenkinek van velük időnként kisebb-nagyobb problémája, na de akkor is... Egy lófaszt. Ne üljünk már fordítva a lovon.

Már az is vérlázító volt, hogy a kedves csatorna az El Classico esetében sem tudott "kegyet gyakorolni", és magyar rajongók ezreinek maradt a stream vadászat a spanyol bajnokság rangadóján. Nekem nem fáj annyira, hiszen nem különösebben érdekel a két spanyol gigász, de megértem a keserűségüket. De amit a BL-lel művelnek az már az arcátlanság netovábbja. Olyan meccsek maradnak magyar közvetítés nélkül, mint például egy Dortmund - Atletico, Spíler 2-re van száműzve egy Napoli - PSG csoport rangadó, miközben a csatornakínálatban szereplő Spíler 1 valamelyik moszkvai csapat meccsét adja. Ez a klasszikus kurva anyátok. Ki a tökömet érdekli a CSZKA vagy a Lokomotív? Nem más ez, mint szimpla mocskos zsarolás. Tudjátok mit? Ne legyen továbbra sem ezen az áron Spíler X, sőt ne legyen 1 se. Ha ennyire magasról tojik valaki a nézők, szurkolók ezreire, akkor takarodjon a francba. Szurkoljon mindenki, hogy kedvenc csapata bejusson a BL döntőbe, azt biztosan láthatja a királyi sportcsatornán!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelsk.blog.hu/api/trackback/id/tr1814361527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása