Amiről a Sör Klubban beszélünk

Csepel Sör Klub

Csepel Sör Klub

10 dolog amit lehet hogy nem tudtál Paulo Dybaláról

2022. július 01. - GabeTR

Paulo Dybala on Twitter: "#dybalamask is back! ��! Grande vittoria di  squadra ragazzi ⚪️⚫️! #finoallafine #InterJuve #juventus #serieA  https://t.co/lwrHyeXMPt" / Twitter

1. Mint nagyon sok argentín neki is vannak olasz felmenői, anyai dédanyja Nápoly mellől származik. 2012-ben kapta meg az olasz állampolgárságot. Akár lengyel állampolgár is lehett volna, hiszen nagyapja Bolesław Dybała a lengyelországi Kraśniów faluból származott, és a második világháború idején költözött Argentínába

2. Egy argentín újságíró, Marcos Villalobo nevezete el „La Joya”-nak az "Ékszer"-nek, kreatív játékstílusa és technikája miatt. Pogba által adott becenév a „Square R2”, ami a Fifa játék egyik Dybalára emlékeztető lövésfajtája.

3. 15 évesen, apja halálakor, majdnem abbahagyta a labdarúgást, mivel nehezen dolgozta fel elvesztését. Több mint fél év után tért vissza a pályára.

4. 17 évesen debütált az argentin Instituto de Córdoba csapatában a Primera B Nacionalban. Ő lett a legfiatalabb játékos a klubnál, aki gólt szerzett, és az első játékos, aki 38 egymást követő mérkőzésen lépett pályára a profi bajnokságban.

5. Dybala tetoválásai.
Bal alkarján fekete csíkok: Elmondása szerint "Egy csapattársamnak ugyanilyen tetoválása van, és megtetszett. Hasonlít az ókori rómaiak háborús karkötőihez".
Bal vádliján labda koronával: A játék iránti szeretetét, ragaszkodását és odaadását mutatja.
Arab írás a bal oldali bordákon: Anyja, Alice neve
Arab írás a jobb lábszáron: Apja, Adolfo neve

6. Paul Pogbát és Cristiano Ronaldót nevezte meg a legközelebbi, legjobb barátainak.

7. Kedvenc labdarúgója és példaképe Andrea Pirlo. De bálványozta a legendás argentin középpályást, Juan Roman Riquelmet, valamint a brazil Ronaldinhót.

8. Jelenlegi barátnője Oriana Sabatini énekesnő, színésznő és modell. 2017-ben egy Ariana Grande koncerten találtak egymásra. A barátnő nagynénje a teniszező Gabriela Sabatini.

9. Jellemző ünneplése a góloknál a "Dybalamask", ami a gladiátorok maszkját formázza.

10. Bár korábban a 9-es mezt viselte Palermóban, amikor Dybala a Juventushoz érkezett, a 9-es mez már Alvaro Morata szekrényében volt, és más számot kellett választania. Az argentin a 21-es mez mellett döntött, amelyet éppen az MLS-hez igazolt legendás Andrea Pirlo viselt. Jóval Pirlo előtt még Zinedine Zidane is felvette a 21-es mezt a Juventusnál, így Dybala ikonikus számnak tartotta.

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelsk.blog.hu/api/trackback/id/tr8217872655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása