Amiről a Sör Klubban beszélünk

Csepel Sör Klub

Csepel Sör Klub

Kis segítség a kiruccanáshoz Juventusba

2018. augusztus 16. - GabeTR

Igyekeztem pár hasznos információt összeszedni, ha valaki Juve meccsre szeretne menni. Én mindenkit bíztatok, mivel fantasztikus élmény testközelből megtapasztalni Olaszországot, Torinót, a Juventust.

1. Utazás

Aki kocsival akar nekivágni annak 1100 km-rel kell számolni, ami optimális esetben (ilyen sosincs) kb. 10 óra. A reális inkább a 12. Tankolás, kávé,stb. Útdíjat mindenhol kell fizetni, itthon és Szlovéniában matrica (Autóklubnál vagy menet közben benzinkúton megvehető), Olaszországban kapus rendszer van. Az útiköltség nagyjából 100e Ft körül számolható egy átlagos fogyasztású autóval. Egyszer kipróbáltuk, baromi fárasztó.

Másodjára már a repülő+bérautó verziót választottuk, mi  megcsináltuk fejenként kb. 35e Ft-ból. Liszt F. repülőtérről Wizz és Ryanair gépek is vannak, ha időben foglaltok jó árakat lehet kifogni, a Ryanair 4nap - 3 éjszaka időintervalluma nekünk tökéletesen megfelelt. A reptéren leparkolhatod a kocsit is 1200 Ft/nap. Autóbérlésnél nem kell kapkodni, érdemes a jó ajánlatra várni, fapados társaságon keresztül is foglalható, már 10e Ft alatti árat is láttam. Nagyon figyeljetek az apró betűs részekre! Van olyan társaság ahol több ezer euró kaucióval is megterhelik a kártyádat. Dombornyomott kártya mindenképpen szükséges a bérléshez annak akinek a nevére szól a bérlet, de ilyen kártya külföldi nyaraláskor elengedhetetlen szerintem! Torinói közlekedés, ha jó helyen választasz szállodát, akkor gyalog sem lehetetlen, a tömegközlekedésről itt találsz infót: GTT.

2. Szálloda

Mi itt voltunk: Pacific Hotel Fortino. Hivatalosan 4 csillagos szálloda, inkább erős 3 csillagot mondanék. Reggeli jó, a szobák tiszták, a teraszra remek érzés kiülni. Kicsit idejét múlt dizájn. Fejenként 25e Ft-volt. Nagyjából félúton van a stadion és a belváros között, ha nem gond a séta, akkor 4-6 km-es távon belül nagyjából minden elérhető. Természetesen van jobb, szebb, közelebbi, drágább, olcsóbb. Szokásos oldalakon érdemes időben körbenézni: Booking, Trivago. Torino nem egy turistaparadicsom, ki lehet fogni jó árú szállodákat. Mindenképpen nézzétek meg a Google maps-en a szálloda valós helyét, kalkuláljatok útvonalakat, nézzétek a hozzászólásokat.

3. Étel-Ital

Olaszországban nem nehéz jó helyeket találni pár ötlet:

Fantasztikus tésztázó, helyben készített:
Savurè
Via Giuseppe Garibaldi, 38, 10122 Torino TO, Olaszország

Giccses hely zebráknak, mi nem voltunk, nem fért bele az időbe:
La Bottega del Tifoso
Via Cremona, 2, 10152 Torino TO, Olaszország

Sörözők:

Piper Pub, fantasztikus sörválasztékkal, de érdemes 9 előtt érkezni.
Via del Ridotto, 22, 10147 Torino TO, Olaszország

Birrificio Torino, hangulatos, helyben főzött sörökkel.
Via Parma, 30, 10152 Torino TO, Olaszország

Kávézók:

Caffe Al Bicerin Dal 1763, drága, de kötelező ha Torinóban vagy.
Piazza della Consolata 5

Caffe Torino, puccos
Piazza S. Carlo, 204, 10121 Torino TO, Olaszország

4. Jegyek

Nyilván az egyik legfontosabb. Mindenekelőtt a jegyvásárláshoz Juventus membership kártya szükséges. Ezekről egy jó leírást a JCH oldalán találhattok. A legegyszerűbb a Juventus Card (régebben Stadion member), ez kvázi egy klubkártya. A kiállításnak van díja, havi és éves díja nincs. A prémium kártyáknak minden évben tagdíjuk van, természetesen sokkal több szolgáltatást kapsz ezért. Kártyákról bővebben itt olvashatsz. A Juventus Card-ot itt igényelheted.

A hivatalos jegyértékesítő oldal a Ticketone. Itt a mérkőzés előtt pár héttel nyílik a piac. Először a prémium kártyával rendelkezők vehetnek jegyet, majd a klubkártyások. Sajnos a  tendencia az, hogy Juventus Card kártyával már nagyon lutri jegyhez jutni. Szinte el is lehet felejteni. Esélyes lehet egy hétközi meccs, mivel arra sokkal kisebb az érdeklődés. Figyeljétek az oldalt és látni fogjátok a tendenciákat. Óvakodjatok a nem hivatalos csatornáktól!
Juventus aktuális jegy információk itt találhatók.

5. Stadion

Meccsnapon nagy a nyüzsgés. Kajáldák és árusok rengetegen vannak, de csak meccsnapon. Ha csecsebecsét, sálat, stb. akarsz venni, azt akkor tedd meg máskor nincs esély rá. Természetesen a hivatalos store minden nap nyitva van. Meccsnapon kívül csak egy McDonalds a környéken és a szupermarket van nyitva a stadionban, az étkezésnél erre figyeljetek. Stadion túrára csak a múzeum belépővel együtt tudsz jegyet venni, külön nem. Készüljetek, hogy sokat kell sorban állni, de nincs szükség semmilyen szurkolói kártyára, de a prémium kártyára kaptok kedvezményt. Legjobb tudomásom szerint nincs angol nyelvű idegenvezetés.

6. Szervezett utazás

Ha nem akartok sokat vesződni más megteszi helyettetek:

RUJ és JCH

Ha kérdés van, szívesen válaszolunk!

Jó utat és élvezzétek minden pillanatát! 

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelsk.blog.hu/api/trackback/id/tr1414185389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása