Amiről a Sör Klubban beszélünk

Csepel Sör Klub

Csepel Sör Klub

A magyar foci betegségének margójára - 3. rész

2017. december 31. - GabeTR

mlsz629.jpg

Foglalkoztam már a múlttal, az edzőkkel. Ideje a szövetséget is idecitálni.

3. "Lécci, lécci irányítók" avagy az MLSZ

Hihetnénk, hogy a magyar gazdasági élet egyik prominens szereplője a legjobb választás egy ilyen szervezet irányítására. Azonban ha jobban megnézzük, jelenleg a szövetség irányítása egy válság menedzser kvalitásait felvonultató személy megjelenéséért kiált. Csányi Sándor precízen, és jól irányítja az ország legnagyobb bankjának működését, de ennek a szervezetnek sosem kellett olyan feladatokkal szembe néznie, mint a jelenlegi MLSZ-nek. Mondhatnánk, hogy az MLSZ még így is Magyarország legjobban működő labdarúgó szövetsége, de akkor teljesen elviccelnénk a témát.

Jelenlegi formájában az MLSZ még saját magát is nehezen tudja komolyan venni. Remek példa a beléptető és klubkártya rendszer bevezetésének tragikomédiája. Az alatt a pár év alatt a szövetség képtelen volt:
- megfelelően kommunikálni a kártya rendszer bevezetésének okát, előnyeit
- egységesíteni a használt rendszert
- ha már úgy adódott, hogy képtelen a kluboknak megszabni az egységes rendszert, a zökkenőmentes kapcsolatot megkövetelni
- naprakész adatokat szolgáltatni
- kiállni a rendszer mellet és a hibáit kijavítani

Idézet: „A központi jegyrendszerben 2016 őszéig több mint 1000 mérkőzésre több mint 1.200.000 jegyet értékesítettek.” http://www.mlsz.hu/blog/2016/11/20/fejlesztes-stadion-biztonsagi-program/ Bizony ez 1200 darab meccsenként! Büszkék lehetünk rá, ki is van emelve a honlapon!

Az MLSZ saját szabályait is rendszeresen áthágja (licenc, fegyelmi büntetések), így tovább erősíti a kialakult áldatlan állapotokat. Képtelen reális célokat megfogalmazni és azokat megosztani a szurkolókkal.

Jelenlegi állapotában a magyar labdarúgásnak nem lehet elvárás:
- válogatott szinten bármely világeseményre való kijutás,
- klubszinten az európai kupákban való csoportkörbe jutás.
Ezt kimondani nem szégyen, ennek realitásával hitegetni embereket az. Ez ellen nem tüntetni kell, hanem ennek megváltoztatásáért tenni. Fel kell építeni egy fejlődési stratégiát, amit kőkeményen tartani kell. Sajnos most a szervezet még csak odáig jutott, hogy felelőst tud találni, de konzekvenciát levonni és tanulni a hibáiból nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelsk.blog.hu/api/trackback/id/tr1413536251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása