Amiről a Sör Klubban beszélünk

Csepel Sör Klub

Csepel Sör Klub

A magyar foci betegségének margójára - 2. rész

2017. december 30. - GabeTR

3majom.jpg

2. Tévedhetetlenek gyülekezete avagy Edző képzés

Az első részben elkezdett gondolatok folytatása, amelyben igyekszem a foci további szereplőit is pellengérre állítani.

Ugyanúgy, mint a csapatok esetében az edzők is a világ elitjét jelentették a labdarúgás hőskorában. Sok helyen a profi labdarúgás alapjait magyar edzők tették le. Ez a profi szemlélet azóta folyamatosan kiveszni látszik.

Jelenlegi vezetőedzőink külföldön (NSO cikk alapján):
- Molnár Levente – Arab Emírségek
- Vadon Lajos – Kuvait
- Dárdai Pál - Németország

Tévedhetetlen mágusok és megkérdőjelezhetetlen potentátok alakítják idejét múlt módszerekkel a jövő és a jelenlegi labdarúgók képzését. Dölyfösen tekintenek egyéb sportágak edzőire, mintha bármilyen alapjuk lenne a büszkeségre.

Nem ciki más sportágak eredményeit felhasználni, tanulni az új módszereket. A külföldi edzőket nem csak bírálni, hanem tanulmányozni is kell. A folyamatos fejlődés az ipar része. Jelenleg a jelentős csapatok edzői, technikai személyzete a profi labdarúgó keret (40-50 fő) számát is túllépi.  Dietetikusok, pszichológusok, mindenféle „us”-ra végződő egyéb szakemberek, edzői stábok segítik azt a rengeteg munkát, amit egy ilyen gépezetben el kell végezni. Még oly tehetséges sámánok sem képesek elvégezni azt a sok feladatot, amit egy profi sportág megkövetel, mint akik a labdarúgásunkban dolgoznak.

Következzenek a 3. részben a "Lécci, lécci irányítók"

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelsk.blog.hu/api/trackback/id/tr4413533909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása