Amiről a Sör Klubban beszélünk

Csepel Sör Klub

Csepel Sör Klub

10 dolog amit lehet hogy nem tudtál Andrea Pirloról

2020. augusztus 10. - GabeTR

 

1. Serie A legjobb szabadrúgás lövője. Mihajlovic-csal holtversenyben 28 pontrúgás gólt szerzett olaszországi pályafutása során. A 4. legtöbbször pályára lépő olasz válogatott játékos.

2. 2006-ban a világbajnoki győzelem után a Real Madrid mindenképpen szerette volna soraiban tudni. "A Madrid játékosa voltam már fejben, lélekben és a szívemben. Egy olyan fizetés várt rám amilyenről álmodni sem mertem.". A Milan akkor alelnöke - Adriano Gallianai - azonban egy üzenetet küldött ezzel a szöveggel: "Andrea, barátom, nem mehetsz sehova. Nem mehetsz el, mivel ezt biztosan aláírod. Ez egy 5 éves szerződés, aminek üresen hagytuk a fizetés részét. Azt írsz bele amit akarsz." 2009-ben nagyon közel került a Chelsea csapatához is mikor Carlo Ancelotti lett a menedzser.

3. Imád a konzolján játszani. Elmondása szerint egész délután játszott majd esete megnyerték a világbajnokságot. "A kormány után a PlayStation minden idők legjobb találmánya". Ha csapatot kell választani, szinte mindig a Barcelona a befutó.

4. Gyűlöli a bemelegítést. Híres mondása: "Ha meztelenül fekszik egy szupermodell az ágyadban nem mondhatod neki, hogy várj 15 percet amíg csinálok pár nyújtó gyakorlatot."

5. Nagyjából 50 millió euróra becsülik a pályafutása alatt megkeresett pénzösszeget, amelyet igyekszik mindig okasan befektetni. Saját borászata van - a Pratum Coller -, amely megközelítőleg évente 20000 palack bort készít. Ezen kívül résztulajdonos apja ELG Steel nevű fémipari vállalkozásában is.

6. Olyan játékosok listájához csatlakozott, aki megfordult Olaszország 3 legeredményesebb klubjában: Zlatan, Davids, Viera, Vieri, Serena, Meazza. Pályafutása során 5 olasz klubban játszott: Brescia, Internazionale, Reggina (kölcsönben), Milan, Juventus. Ezen kívül pályafutása utolsó éveiben megfordult a New York City FC-ben is.

7. Első nemzetközi mérkőzését szülővárosának a Brescia-nak U15-ös csapatában játszotta 13 évesen 1992. 1997-ben már a nagycsapat tagjaként segítette a feljutást a Seria A-ba.

8. Bár nem látszik mindig rezzenéstelen arcán, de nagy mókamester. Milánóban eltöltött időszakában tréfáinak céplpontja szinte mindig nagy barátja Gennaro Gattuso volt. "A mai napig tökéletesen emlékszem arra a napra, amikor együtt ebédeltünk a Milanellóban, és azt a briliáns tettet hajtottam végre, hogy a mobilomat az asztalon hagytam, amíg elmentem repetázni. Mire visszaértem az asztalhoz, addigra ő üzeneteket küldött Gallianinak és Braidának (a csapat korábbi sportigazgatója), amelyekben a húgomat kínálta fel nekik. Aztán Braida felhívott, és kérdezte, hogy miféle SMS-t küldtem én neki? Elmagyaráztam neki a helyzetet mire csak ennyit mondott: Milyen kár."

9. A Juventus szurkolók által adott becenevei: Professzor, Maestro, Mozart.

10. Sajnos nem a Juventusban eltöltött időszaka a legeredményesebb. A Milan-ban kettővel több trófeát zsebelhetett be.

A bejegyzés trackback címe:

https://csepelsk.blog.hu/api/trackback/id/tr4016126666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása